Στο δικαστήριο οι τέσσερις για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων

Ένοχος για την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος ο Κυριάκος Συλλούρης

Στο δικαστήριο οι τέσσερις για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα  οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων.

Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα , την πρώην έκτακτη υπάλληλο του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου,τον πατέρα της Ηλία Σολομωνίδη και τον σύζυγο της Κωνσταντίνο Σύφαντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη αλλά και η Κατηγορούσα αρχή θα ζητήσουν εκ νέου αναβολή της υπόθεσης και θα είναι η 5η φορά που η υπόθεση αναβάλλεται.

Το αίτημα για τη νέα αναβολή αναμένεται να τεθεί στο Δικαστήριο,  επειδή εκκρεμεί η έφεση με την οποία προσβάλλεται η νομιμότητα των διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων .

Η νέα ημερομηνία που έχει οριστεί για ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι η 3η Φεβρουαρίου του 2017  μετά και την αίτηση πολιτικής έφεσης που υπέβαλε στις 10 Νοεμβρίου του 2015 εναντίον απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είναι πρωτόδικη δικαιοδοσία, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη,  δικηγόρος Μιχάλης  Πικής.

Όπως είχε αναφερθεί στο δικαστήριο η  εθνική νομοθεσία η οποία προνοεί την γενική και χωρίς διάκριση διατήρηση των δεδομένων επικοινωνίας όλων των πολιτών προσκρούει στο χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται πως η Γενική Εισαγγελία είχε ζητήσει την αναβολή στις 9 Ιανουαρίου 2017  στο Ανώτατο δικαστήριο που ήταν ορισμένη η υπόθεση για ακρόαση προκειμένου ,όπως αναφέρθηκε να μελετήσει περαιτέρω τις επιπτώσεις της απόφασης στην κυπριακή νομοθεσία.   

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014 στον νυν Δήμαρχο Πάφου και τότε δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στην πρώην Αναπληρώτρια Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου Ανδρούλλα Ευθυμίου και στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 11 κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και απειλητικά ενοχλητικά μηνύματα.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.
(KYΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)