Συναντιούνται στις 18:30 Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις

Συναντιούνται στις 18:30 Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Η σύσκεψη ορίστηκε για τις 6:30 το απόγευμα.

Κατά την χθεσινή σύσκεψη ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, οι τρεις οργανώσεις ανέλυσαν και επεξήγησαν τις θέσεις τους που απέστειλαν αργά προχθές το βράδυ, σε κοινό γραπτό τους έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Μετά την ανάλυση των θέσεων της κάθε οργάνωσης ακολούθησε συζήτηση. Η χθεσινή σύσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Χαμπιαούρη, και στην παρουσία των Διευθύνσεων Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας και υπηρεσιακών λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 14:00.

Στο κοινό έγγραφο των εκπαιδευτικών οργανώσεων υπάρχουν τρία παραρτήματα, ένα για κάθε οργάνωση, με την οποία κατατίθενται οι εισηγήσεις κάθε οργάνωσης, για την αντιμετώπισης της κρίσης στο χώρο της παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένουν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας είτε να τους κάνει αντιπρόταση είτε να τους αναφέρει αν αποδέχεται τις θέσεις τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα, για μελέτη της κατάστασης και λήψη αποφάσεων. Αρχικά, οι οργανώσεις θα συνέλθουν σε ξεχωριστές συνεδρίες και στη συνέχεια, θα έχουν κοινή συνεδρία.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ)