Συνεχίζεται η μεταφορά τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με Συρία

Συνεχίζεται η μεταφορά τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με Συρία

Η μεταφορά τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Συρία συνεχίζεται, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, παρά την απόφαση της Άγκυρας να αναβάλει την επιχείρηση στο Μούμπιτς  έπειτα από την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την περιοχή.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στη Σανλιούρφα της Τουρκίας έφτασε κομβόι από στρατιωτικά οχήματα μεταφέροντας ολμοβόλα, τανκ, προσωπικό, καθώς και φορτηγά φορτωμένα με πυρομαχικά. Οι στρατιωτικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν με στόχο την ενίσχυση των μονάδων στα σύνορα με την Τουρκία.

Ενδιαφέρον προκαλεί η δυσμενής μετάθεση γνωστών στρατηγών επειδή στράφηκαν εναντίον της νέας επικείμενης επιχείρησης στη Συρία. Πηγές τις οποίες επικαλείται ο δημοσιογράφος της Σοζτζού, Ντενίζ Ζεϊρέκ αναφέρουν ότι ο στρατηγός Ισμαήλ ΜετίνΤεμέλ και ο ταξίαρχος Μουσταφά Μπαϊρούτ στράφηκαν εναντίον της επιχείρησης ανατολικά του Ευφράτη επειδή πρώτον, το ρίσκο είναι μεγαλύτερο από ό,τι στις προηγούμενες επιχειρήσεις και δεύτερον δεν έχει διασφαλιστεί πλήρως η διεθνής στήριξη για την επιχείρηση.

Στο μεταξύ, το Συριακό θα συζητήσει στην Άγκυρα σήμερα ο Πρόεδρος του Ιράκ Μπερχάμ Σαλίχ όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Πρόεδρο του Ιράκ προσκάλεσε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν μέσω του Τούρκου Πρέσβη στη Βαγδάτη τον περασμένο μήνα.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΒΑ)