Συνεχίζονται τα έργα στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Λευκωσίας

Συνεχίζονται τα έργα στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Λευκωσίας

Η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, προέβη σε συντηρήσεις και βελτιώσεις στα σχολεία της, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, και η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με πρώτο μέλημα την ασφάλεια όλων.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Γιάννης Οικονομίδης, Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, αναφέρει ότι οι εργασίες αντισεισμικής αναβάθμισης του Παγκυπρίου Γυμνασίου άρχισαν τον Ιούνιο του 2016 και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Το έργο θα στοιχίσει 8 εκατομμύρια ευρώ και έχει διάρκεια τριάμισι χρόνια.

Ένα άλλο έργο που ολοκληρώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2016 είναι οι νέες αίθουσες που αποτελούν επέκταση του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Παλλουριώτισσας. Επίσης, συνεχίζεται η συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Λυκαβητού και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στα τέλη Οκτωβρίου του 2016.

Όπως αναφέρει ο κ. Οικονομίδης, άρχισαν σήμερα οι εργασίες για βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην αυλή του Γυμνασίου Ακρόπολης.

Όσον αφορά τα νέα σχολεία, ο κ. Οικονομίδης είπε ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουν λειτουργήσει δύο νέα νηπιαγωγεία, το Γ΄ Καϊμακλίου και το “Ελένειον”.

Επίσης, φέτος θα λειτουργήσουν 14 νηπιαγωγεία, από τα οποία τα τέσσερα προαιρετικά ολοήμερα, 21 Δημοτικά Σχολεία, από τα οποία τα εννέα προαιρετικά ολοήμερα, επτά Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, δύο Κρατικά Ινστιτούτα, και το Μουσικό Σχολείο στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Φέτος για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει και το Μουσικό Γυμνάσιο Λευκωσίας στο Γυμνάσιο Ακρόπολης.

Ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λευκωσίας κυμαίνεται περίπου στα περσινά επίπεδα, δηλαδή 2.273 θα φοιτήσουν στα Γυμνάσια/Λύκεια, 2.308 στα Δημοτικά, και 600 στα Νηπιαγωγεία.

Ο κ. Οικονομίδης επισημαίνει ότι στα Σχολεία φοιτούν αρκετά παιδιά που χρήζουν βοήθειας, στα οποία προσφέρεται δωρεάν συσσίτιο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Φανερωμένης καλύπτει δωρεάν το συσσίτιο για τους μαθητές του Γυμνασίου Φανερωμένης.

Επίσης, το Sophia Foundation ενέταξε στο πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» πέντε από τα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία και έτσι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν καθημερινά μαγειρευτό φαγητό από τα χέρια των μαμάδων τους.

Η Σχολική Εφορεία Λευκωσίας παρέχει υποτροφίες σε σημαντικό αριθμό αποφοίτων της, βοηθώντας τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Επίσης, προκηρύχτηκαν πρόσφατα οι υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι των Λυκείων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λευκωσίας.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)