Συνεχίζονται για 3η μέρα οι έρευνες για το δύτη που αγνοείται στην περιοχή Πωμού

Συνεχίζονται για 3η μέρα οι έρευνες για το δύτη που αγνοείται στην περιοχή Πωμού

Συνεχίζεται σήμερα, για τρίτη μέρα, η συντονισμένη επιχείρηση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενου δύτη Ανδρέα Γιάγκου 31 ετών, από την Ερήμη Επαρχίας Λεμεσού.

Οι έρευνες λόγω σκότους σταμάτησαν χθες το βράδυ, ενώ το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρά τις εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου δύτη δεν υπήρξε μέχρι αργά χθες κανένα αποτέλεσμα.

Το ΚΣΕΔ, το οποίο συντονίζει την επιχείρηση, αναμένεται να σχεδιάσει τη νέα έρευνα με βάση τις σημερινές καιρικές συνθήκες και τα ρεύματα στην περιοχή.

Στην έρευνα θα συμμετάσχουν αεροναυτικά μέσα της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, τα οποία θα ερευνήσουν μια περιοχή 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην επιφάνεια της θάλασσας.

Παράλληλα ομάδες δυτών της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, εθελοντών δυτών και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς, θα εκτελέσουν υποθαλάσσιες έρευνες σε περιοχή 2 χιλιομέτρων, με κέντρο το σημείο που βρέθηκε το ψαροντούφεκο του δύτη.

Την πρώτη μέρα των ερευνών, το Σάββατο, οι δύτες εντόπισαν το εφεδρικό ψαροτούφεκο του αγνοούμενου δύτη μαζί με την πνευστή σημαδούρα ασφαλείας του και αυτό που χρησιμοποίησε το πρωί την Κυριακή.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πωμού Ευάγγελος Στυλιανού ανέφερε πως όλοι οι συμμετέχοντες στις έρευνες κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες   για τον εντοπισμό του δύτη.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)