Συνέδριο από το Επαρχ. Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου για μείωση της παραβατικής συμπεριφοράς

Συνέδριο από το Επαρχ. Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου για μείωση της παραβατικής συμπεριφοράς

Το Επαρχιακό Γραφείο Πάφου σε συνεργασία με το Α΄ Λύκειο Εθνάρχη  Μακαρίου Γ΄ και μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολεία Εν Δράσει » της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  Πάφος 2017,    διοργανώνει εκπαιδευτικό συνέδριο  για μείωση της παραβατικής συμπεριφοράς στον Πολυχώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής      

Το συνέδριο πραγματοποιείται στις 11 Μαρτίου στα πλαίσια διάχυσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης – Comenius Regio.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει απονομή βραβείων και πιστοποιητικό συμμετοχής σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για το Διαγωνισμό Αφίσας που είχε προκηρύξει το Επαρχιακό Γραφείο.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Στέλιος Θεοφίλου Πρώτος Λειτουργός  Εκπαίδευσης του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Πάφου- Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, ανέφερε πως το συνέδριο θα συμβάλει στην προώθηση της μείωσης της παραβατικής συμπεριφοράς.

Ο κ. Θεοφίλου ανέφερε πως η πρόληψη της παραβατικής συμπεριφοράς αποτελεί έναν από τους διαχρονικούς στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, προσθέτοντας πως προς τον σκοπό αυτό πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ερείσματα στους νέους μας ώστε να αποκτήσουν ταυτότητα στην ζωή τους , ενδιαφέροντα και στόχους υψηλούς .

Εμείς είπε, “ θέλουμε τα παιδιά να αποκτήσουν ταυτότητα,  να ταυτιστούν με το περιβάλλον τους με την οικογένεια τους, με την κοινότητα τους και με την κοινωνία και να ανακαλύψουν αυτή την ταυτότητα” .

Το συνέδριο αυτό ανέφερε ο κ. Θεοφίλου στέλνει μηνύματα σεβασμού προς τον εαυτό σου, σεβασμό στους άλλους, υπευθυνότητα σ’ όλες τις πράξεις και καλύπτει όλα τα φάσματα της παραβατικής συμπεριφοράς. Σημείωσε πως η παραβατική συμπεριφορά είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στα σχολεία, μειώνει το ενδιαφέρον και το χρόνο, αποσπά από του ουσιαστικό που είναι για τους μαθητές η προσήλωση τους στα μαθήματα, και αφαιρεί από το μυαλό τους την προσπάθεια τους να θέτουν υψηλούς στόχους.

(ΚΥΠΕ /ΚΠ/ΑΧΡ)