Συνελήφθη έπειτα από απέλασή του από τα κατεχόμενα

Συνελήφθη έπειτα από απέλασή του από τα κατεχόμενα

Επίθεση από οργισμένους πολίτες δέχτηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ, ο οποίος απελάθηκε από τα κατεχόμενα έπειτα από βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το οποίο κατηγορείται ότι προσέβαλε την Τουρκία. 

Στο επίμαχο βίντεο το οποίο ανέβασε λίγο πριν την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, ο Μπαρμπαρός Σανσάλ ακούγεται να λέει: “Αυτή την ώρα είμαι στην βόρεια Κύπρο και ο νέος χρόνος έχει μπει λόγω της καταπίεσης που υπήρξε. Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει ο νέος χρόνος σε μια ώρα. Σε λίγο θα πάω στη Λευκωσία και θα γιορτάσω κι εκεί. Εντάξει μωρό μου. Δεν σας φίλησα καν. Εσείς συνεχίστε να γιορτάζετε μέσα σε τόση βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα. Πνίξου στο σκατό σου Τουρκία”.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τον Μπαρμπαρός Σανσάλ περίμενε η αστυνομία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για να τον συλλάβει αλλά μόλις κατέβηκε από το αεροσκάφος δέχτηκε επίθεση από πολίτες. Η αστυνομία επενέβη και τον επιβίβασε αμέσως στο αστυνομικό όχημα. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αντιδράσεις και Τ/Κ δημοσιογράφων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απέλασή του Μπαρμπαρός Σανσάλ επικρίνοντας τα κατεχόμενα για παρεμπόδιση της ελευθερίας έκφρασης. Ο Μπαρμπαρός Σανσάλ είχε συλληφθεί και πάλι στα κατεχόμενα πριν από ενάμισι χρόνο όταν στην κατοχή του βρέθηκαν 50 γραμμάρια ναρκωτικών. Είχε πάει στη φυλακή για ένα μήνα και μετά αφέθηκε ελεύθερος. 
 
(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΚ)