Συνομιλίες Προέδρου Αναστασιάδη με Προεδρεύοντα Συμβουλίου ΕΕ στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνομιλίες Προέδρου Αναστασιάδη με Προεδρεύοντα Συμβουλίου ΕΕ στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έχει αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ, Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος επισκέπτεται τη Λευκωσία στο πλαίσιο περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Κατά τις συνομιλίες, στις οποίες συμμετέχουν αξιωματούχοι των κυβερνήσεων Κύπρου και Μάλτας, θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της Μαλτέζικης Προεδρίας της ΕΕ, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το Brexit και το Μέλλον της Ευρώπης, όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποδέχθηκε τον κ. Μουσκάτ στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου. `Εγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δυο χωρών και ο κ. Μουσκάτ κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`. Στη συνέχεια οι κ. Αναστασιάδης και Μουσκάτ σύστησαν ο ένας τον άλλον τα μέλη των αντιπροσωπειών τους, προχώρησαν στην είσοδο του Προεδρικού, όπου στρώθηκε κόκκινο χαλί, για τη λήψη φωτογραφιών και πλάνων, και ακολούθως εισήλθαν εντός του Προεδρικού.

Μετά τις συνομιλίες οι κ. Αναστασιάδης και Μουσκάτ θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΚ/ΓΒΑ)