Τα ανθρώπινα δικαιώματα συζήτησαν Πρώτη Κυρία και Πρόεδρος του IWPG

Τα ανθρώπινα δικαιώματα συζήτησαν Πρώτη Κυρία και Πρόεδρος του IWPG

Με επίκεντρο τους θεσμούς που λειτουργούν στην Κύπρο και διεθνώς σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών, συναντήθηκαν το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη και η Πρόεδρος της Διεθνούς Ομάδας Γυναικών για την Ειρήνη, Nam Hee Kim.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση, η κ. Kim “αναφέρθηκε στους σκοπούς του Οργανισμού και στο φιλανθρωπικό του έργο παγκοσμίως”.

Εξεδήλωσε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μηχανισμούς και θεσμούς που λειτουργούν στην Κύπρο σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών.

Τέλος, εξέφρασε την πρόθεση για να συμβάλει ο Οργανισμός στη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και λευχαιμία στην Κύπρο.

Από την πλευρά της η κ. Αναστασιάδη ανέλυσε στην Πρόεδρο του IWPG το έργο που έχει αναλάβει για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων στην Κύπρο.

Ενημέρωσε επίσης για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και τις προσπάθειες για επίλυση του εθνικού προβλήματος.

Στη συνέχεια αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Η κ. Kim δώρισε στην Πρώτη Κυρία έναν πίνακα με το πορτραίτο της καθώς και μια καρφίτσα με το σχήμα κλάδου ελιάς, που συμβολίζει την ειρήνη. Η κ. Αναστασιάδη δώρισε στην Πρόεδρο του IWPG πλακέτα που απεικονίζει την Κύπρο.

Ο διεθνής Οργανισμός IWPG, ο οποίος εδρεύει στη Δημοκρατία της Κορέας, συνεργάζεται με την ΟΥΝΕΣΚΟ και διαθέτει παραρτήματα σε δεκάδες χώρες ανά την υφήλιο. Στον Οργανισμό συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες γυναίκες ως μέλη, από όλο τον κόσμο, με στόχο τη συμβολή τους στον τερματισμό των ενόπλων συγκρούσεων και τη στήριξη των θυμάτων πολέμου.

Επίσης ο Οργανισμός προωθεί την ειρήνη μέσω της ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης στον τομέα των δικαιωμάτων των παιδιών και προωθεί τα θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα της Γυναίκας παγκοσμίως. Παρέχει και στήριξη σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και λευχαιμία.

Η κ. Kim, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο μετά από περιοδεία της σε καταυλισμούς προσφύγων στην Ιορδανία, θα έχει αργότερα σήμερα συναντήσεις με βουλευτές, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)