ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ

Η ακμή είναι μια δερματολογική πάθηση που εμφανίζεται όταν έχουμε αυξημένη παραγωγή σμήγματος και νεκρά δερματικά κύτταρα  με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι.

Η ακμή είναι ιδιαίτερα κοινό φαινόμενο κατά την εφηβεία και βελτιώνεται κατά την ενηλικίωση.     Κατά την εφηβεία, τα επίπεδα των ορμονών, αυξάνονται σημαντικά.Κατά συνέπεια, οι αδένες του δέρματος παράγουν περισσότερο σμήγμα  και η λιπαρότητα αυξάνεται.

Η ακμή εμφανίζεται όταν η λιπαρότητα και τα νέκρα κύτταρα φράζουν τους πόρους του δέρματος.Εάν εισέλθουν μικρόβια στους πόρους, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι οίδημα, ερυθρότητα και πύον.

Μερικές παθήσεις του ενδοκρινικού συστήματος, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών  ωοθηκών και το σύνδρομο Cushing  (ορμονική διαταραχή που οφείλεται στα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα), μπορεί να οδηγήσουν σε κρίσεις ακμής.

Συμπτώματα της ακμής:

Η ακμή περιλαμβάνει κόκκινα, λευκά, μαύρα στίγματα.Τα στίγματα αυτά εάν μολυνθούν γίνονται σπυράκια και ίσως μπορεί να προκαλέσουν πόνο.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ

Στο σπίτι: Επιβάλλεται καθημερινός και συστηματικός καθαρισμός του δέρματος με κατάλληλα προϊόντα που δεν ΄φράζουν΄ τους πόρους  κ ρυθμίζουν την λιπαρότητα. Αποφύγετε να τρίβετε ή να πειράζετε τα στίγματα κ τα σπυράκια.                                                                                                    Στην αισθητικό: Στην πρώτη επαφή της αισθητικού με το ακνεϊκό δέρμα συνίστται ο βαθύς καθαρισμός του δέρματος.Σε δεύτερη φάση εφαρμόζονται οι συστηματικές θεραπείες ακμής.

Η ακμή μπορεί να βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.