Τη σημασία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπογράμμισε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ

Τη σημασία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπογράμμισε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, στην πρώτη του ολόκληρη μέρα ως επικεφαλής του Αμερικανικού Πενταγώνου, συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ανέφερε χθες ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως αναγνωρίζει τη σημασία του ΝΑΤΟ, εντούτοις χαρακτηρίζει “παρωχημένο” το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο διότι δεν αμύνεται εναντίον των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σε πρόσφατη του συνέντευξη με την εφημερίδα Times του Λονδίνου, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε πως πολλά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ δεν αποδίδουν το δίκαιο μερίδιο τους για την προστασία των ΗΠΑ.

“Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη σημασία των κοινών μας αξιών και ο Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναζητούν συμμάχους προς υπεράσπιση αυτών των αξιών, ξεκινούν την αναζήτησή τους πάντα από την Ευρώπη”, τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

“Και οι δύο δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν διαβούλευση τους ερχόμενους μήνες και αναμένουν να συναντηθούν κατ` ιδίαν κατά την διάρκεια της συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο”, πρόσθεσε ο Ντέιβις.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε επίσης ότι ο Μάτις συνομίλησε με τους ομολόγους του της Βρετανίας και του Καναδά.
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΔΝ/ΜΜ)