Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 05/08/2018

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 05/08/2018

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Το πρωί αναµένεται και τοπική αραιή οµίχλη, που σταδιακά θα διαλυθεί. Νωρίς το απόγευµα, όµως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί, στα ανατολικά, µέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Το απόγευµα, στα νότια παράλια, θα καταστούν τοπικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 28 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια, θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τοπικά ενδέχεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, κυρίως γύρω στις αυγινές ώρες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει λίγο ταραγµένη, στα δυτικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τρίτη και την Τετάρτη η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει σταδιακά άνοδο για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΓΒΑ)