Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο καιρού 02/03/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο καιρού 02/03/2017

Χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, που το απόγευμα αναμένεται να υποχωρήσει.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις που το απόγευμα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά μέχρι νότιοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αρχικά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν αρχικά μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά, αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα ορεινά και το εσωτερικό, αλλά μη αξιόλογη μεταβολή στα παράλια.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο κατά το διήμερο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

(ΚΥΠΕ/ΧΝΑ/ΜΚ)