Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο καιρού 12/02/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο καιρού 12/02/2017 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
 Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.  Σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές,  χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας,  κυρίως στα δυτικά και νότια.  Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι 3  με 4  μποφόρ αλλά παροδικά στα ανατολικά,  μέχρι ισχυροί 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15  βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17  στα παράλια και στους 6  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές,  ενώ στα ορεινά πιθανό να πέσει χιονόνερο.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί,  ασθενείς 3  αλλά παροδικά στα προσήνεμα,  μέχρι μέτριοι 4  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5  βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7  στα παράλια και στον 1  βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά,  όπου θα σχηματιστεί παγετός.
 
 Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές,  ενώ στα ορεινά πιθανό να χιονίσει.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.
 Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την ∆ευτέρα και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τρίτη και την Τετάρτη  

(ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΓΧΡ)