Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 13/03/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 13/03/2017

Το βαροµετρικό χαµηλό που µας επηρέασε εξασθενεί κινούµενο βορειοανατολικά.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα αναµένεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί, 5 Μποφόρ αλλά παροδικά στα νότια και νοτιοδυτικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα βόρεια και ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά και νότια παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 18 βαθµούς στα δυτικά και βόρεια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα βόρεια και ανατολικά παράλια και ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όµως αργότερα πρόσκαιρα αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν κατά διαστήµατα τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη και µη αξιόλογη µεταβολή την Πέµπτη.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΘΚΕ)