Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 19/02/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 19/02/2017

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα τοπικά συννεφιασµένος.
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αρχικά θα υπάρχουν τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, αλλά παροδικά στα προσήνεµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και στον πλην 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και περίοδοι µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως το απόγευµα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.
(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΜΜ)