Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 24/01/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 24/01/2017

Ασθενής ψηλή πίεση, που σταδιακά υποχωρεί, επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα θα υπάρχουν διαστήµατα µε ηλιοφάνεια, αλλά και παροδικά αυξηµένες µέσες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι και στα προσήνεµα ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη.

Απόψε θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδικά αυξηµένες µέσες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 12 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Στην ατµόσφαιρα αναµένεται αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ, για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα παροδικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς, στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά από το µεσηµέρι και µετά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει γενικά µικρή πτώση, αλλά στα ορεινά θα σηµειώσει πτώση.

Την Παρασκευή παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή και καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσουν χιόνια, ενώ τη νύκτα αναµένονται χιόνια τοπικά και στα ηµιορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Το Σάββατο περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και αναµένεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να πέσουν λίγα χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΜΚ)