Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 24/01/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 24/01/2017

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη ελαφρά βροχή, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και το απόγευµα τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί γενικά το απόγευµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 17 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 19 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται και πάλι παροδικά αυξηµένες, µέσες και ψηλές, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι, στις περισσότερες περιοχές, ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 11 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου σε υπήνεµες περιοχές δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, όµως µετά το µεσηµέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη ελαφρά βροχή. Στην ατµόσφαιρα δυνατό κατά διαστήµατα να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Παρασκευή, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, η οποία αναµένεται τοπικά να δώσει µεµονωµένες βροχές και στα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση, ενώ αργά το βράδυ αναµένονται τοπικές βροχές και στα ορεινά, χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές, µικρή πτώση την Πέµπτη και περαιτέρω πτώση την Παρασκευή.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΜΜ)