Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 26/01/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 26/01/2017

Ασθενής χαµηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, ενώ ψυχρή αέρια µάζα θα επηρεάσει την περιοχή, από την Παρασκευή.

Σήµερα θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και τοπική συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Τοπικά, στα δυτικά και τα νότια, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ, το απόγευµα. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά, αλλά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 18 στα νότια παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, µε πιθανότητα µεµονωµένης καταιγίδας. Τοπικά στα ορεινά αναµένονται χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα προσήνεµα δυτικά και νοτιοδυτικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα ανατολικά, ταραγµένη στα νότια, αλλά κυµατώδης στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 9 στα βόρεια, στους 11 στα δυτικά και στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα, ενώ στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένονται χιόνια. Χιονόνερο δυνατό να πέσει και τοπικά σε κάποιες πεδινές περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σηµειώσει άνοδο.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΗΦ)