Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 29/01/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 29/01/2017

Ψυχρή αέρια μάζα και ψηλή πίεση επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές θα σχηματιστεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και στους 5 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και κάποιες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται ελαφρές ή μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα το τριήμερο.