Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 30/01/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο Καιρού 30/01/2017

Ψυχρή αέρια µάζα και ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος. Τοπικά αναµένονται λίγες βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια ή χιονόνερο, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευµα τοπικά βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα υπάρχει παγετός.

Απόψε αρχικά δυνατό να πέσουν µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια τοπικά στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 2 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και στους µείον 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός, ενώ παγετός δυνατό να σχηµατιστεί αργότερα και σε κάποιες πεδινές περιοχές.

Την Τρίτη περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που πιθανό να δώσει µεµονωµένες ελαφρές βροχές ή και λίγα χιόνια ή χιονόνερο τοπικά στα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τετάρτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα δυτικά και τα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τετάρτη, αλλά την Πέµπτη θα σηµειώσει άνοδο.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΜΜ)