Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο καιρού 31/01/2017

Δελτίο Καιρού

Τμήμα Μετεωρολογίας – Δελτίο καιρού 31/01/2017

Ψυχρή αέρια μάζα και ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές ή και μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί
ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά αργά το απόγευμα στα ανατολικά, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα ανατολικά παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη αλλά στα ανατολικά παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 5 στα δυτικά, γύρω στους 7 στα  υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη αλλά για την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά αισθητή άνοδος.

(ΚΥΠΕ/ΧΝΑ/ΓΧΡ)