Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για Δ. Χριστόφια στο Προεδρικό υπέγραψαν ΓΓ ΑΚΕΛ και μέλη της Γραμματείας του κόμματος

Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για Δ. Χριστόφια στο Προεδρικό υπέγραψαν ΓΓ ΑΚΕΛ και μέλη της Γραμματείας του κόμματος

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρος Κυπριανού και μέλη της Γραμματείας του κόμματος υπέγραψαν σήμερα το Βιβλίο Συλλυπητηρίων στο Προεδρικό Μέγαρο για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων, το οποίο έγραψε ο κ. Κυπριανού, αναφέρεται πως “η Κύπρος έχασε ένα μεγάλο πατριώτη. Το Λαϊκό Κίνημα ένα μεγάλο ηγέτη, έναν αγωνιστή κομμουνιστή, ένα διεθνιστή”.

“Ο Δημήτρης Χριστόφιας τίμησε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και του ΑΚΕΛ με τον καλύτερο τρόπο τηρώντας μια στάση ζωής που κανένας και ποτέ δεν θα βρεθεί να την αμφισβητήσει στα σοβαρά. Έντιμος , συνεπής και ειλικρινής. Βάδισε όλα τα χρόνια της πορείας του με τη συνείδηση ότι εκπροσωπεί εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που θέλει τους ηγέτες του καθαρούς. Πορεύτηκε για δεκαετίες στην πολιτική του ζωή με καθαρά χέρια και καθαρή καρδιά”, σημειώνεται.

“Πάλεψε για δεκαετίες ολόκληρες για το καλό της Κύπρου και των ανθρώπων της, για τη δικαίωση της Κύπρου και του λαού της, για την επανένωση του τόπου μας. Πάλεψε για δεκαετίες ολόκληρες για τον εργαζόμενο λαό, για τους ανθρώπους του μόχθου, για τους εργάτες των χεριών και του μυαλού. Σήκωσε ψηλά το λάβαρο του σοσιαλισμού, του μαρξισμού-λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού και έμεινε πιστός στα ιδανικά αυτά μέχρι το τέλος”, επισημαίνεται στο μήνυμα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

Προστίθεται πως “ο Δ. Χριστόφιας έκανε τη ζωή του μέρος της ιστορίας του ΑΚΕΛ, μέρος της ιστορίας του τόπου. Σήκωσε ακόμα ψηλότερα, τον τίτλο του κομμουνιστή, τον τίτλο του ΑΚΕΛιστή, το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, του Προέδρου της Βουλής, το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

“Σύντροφε Δημήτρη, αναπαύσου εν ειρήνη. Πάλεψες, πρόσφερες, δάκρυσες, μάτωσες, νίκησες, κράτησες ψηλά τα λάβαρα, μας έδωσες το καλύτερο παράδειγμα. Χιλιάδες θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου”, καταλήγει το μήνυμα.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΧΡ)