Το βραβείο ‘HR Excellence’ απέσπασε η Hermes Airports, στα Βραβεία Καλύτερων Αεροδρομίων Ευρώπης

Το βραβείο ‘HR Excellence’ απέσπασε η Hermes Airports, στα Βραβεία Καλύτερων Αεροδρομίων Ευρώπης

Σημαντική διάκριση χθες βράδυ για την Hermes Airports, διαχειριστή των κυπριακών αεροδρομίων, η οποία απέσπασε το βραβείο “HR Excellence”, στην τελετή των 15ων Βραβείων Καλύτερων Αεροδρομίων του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe).

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα Λεμεσού, στην παρουσία της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου και του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, στο πλαίσιο επίσημου δείπνου που παρέθεσε η Hermes Airports, ως οικοδεσπότης της Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου του ACI Europe, που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Λεμεσό.

Το συγκεκριμένο βραβείο δημιουργήθηκε το 2017 ως αναγνώριση του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, που έχει επιδείξει εξαιρετική ηγετική ικανότητα και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του, μεταξύ των μελών του ACI Europe.

Την χαρά και περηφάνια τους για τη διάκριση της εταιρείας, που θεωρείται και διάκριση για την ίδια την Κύπρο, εξέφρασαν η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου και η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου.

Κατά την τελετή, βραβεύθηκαν επίσης τα καλύτερα αεροδρόμια κατά αριθμό επιβατών και συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο Κορκ της Ιρλανδίας, στην κατηγορία αεροδρομίων κάτω των 5 εκατομμυρίων επιβατών, το αεροδρόμιο Aena Μπιλμπάο της Ισπανίας, στην κατηγορία 5-10 εκατομμυρίων επιβατών, το αεροδρόμιο της Λυών της Γαλλίας, στην κατηγορία 10-25 εκατομμυρίων επιβατών και το αεροδρόμιο Ρώμης (Fiumicino) της Ιταλίας, στην κατηγορία άνω των 25 εκατομμυρίων επιβατών.

Το βραβείο Eco-Innovation για τις εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις του και την καινοτόμα προσέγγιση στη διαχείριση του περιβάλλοντος, απέσπασε το αεροδρόμιο Aena Μενόρκα Ισπανίας, ενώ το βραβείο προσβασιμότητας (Accessible Airport Award) απονεμήθηκε στο αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ της Μ.Βρετανίας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, στο δείπνο που προηγήθηκε της τελετής βράβευσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Hermes Airports, Παναγιώτης Χατζηπαντελής, ανέφερε πως η εταιρεία είναι υπερήφανη που αποτελεί μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων, αλλά και μέρος μιας δυναμικής και συναρπαστικής βιομηχανίας.

Τις τελευταίες δεκαετίες, συνέχισε, έχουμε δει αεροδρόμια να εξελίσσονται πέρα από το ρόλο τους ως σημεία συνδεσιμότητας και παροχής αναγκαίων υποδομών, συμβάλλοντας ενεργά  στην οικονομία και την ευημερία των χωρών τους.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων έχει προχωρήσει αρκετά και τα αποτελέσματα της βελτιωμένης αποδοτικότητας, της ορατής αναβάθμισης των υπηρεσιών και οι τεχνολογικές βελτιώσεις, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ακόμη και από τους πιο αυστηρούς επικριτές της.

Ο κ. Χατζηπαντελή, ανέφερε δε πως το θέμα του Συνεδρίου, για την αειφορία της βιομηχανίας αερομεταφορών, είναι ζωτικής σημασίας και σημείωσε ότι ” ήδη έχει και θα συνεχίσει να έχει επιπτώσεις στην επαγγελματική και προσωπική ζωή των εμπλεκομένων”.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίηση του για το όραμα αειφορίας που υιοθετήθηκε στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου και το οποίο, όπως υπέδειξε, ταυτίζεται σε κάποιο βαθμό με την διαχρονική δέσμευση της Hermes για εξυπηρέτηση των πελατών μέσα από τη λειτουργία καινοτόμων, ασφαλών και αποδοτικών αεροδρομίων, με ένα περιβαλλοντικά φιλικό και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, “να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους μας και την κοινωνία και να δημιουργήσουμε αξίες για τη χώρα και τα συμβαλλόμενα μέρη”.

Τέλος, ευχήθηκε καλή παραμονή στους 300 και πλέον συνέδρους και όπως απολαύσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για γνωριμία με την παράδοση, την ιστορία και την γαστρονομία του τόπου.

Κατά τη σημερινή, τελευταία μέρα του Συνεδρίου, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, θα είναι μεταξύ των ομιλητών σε συζήτηση με θέμα τον βιώσιμο τουρισμό, ενώ το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη τελετή παράδοσης του χρίσματος της διοργάνωσης, για το 2020, στον Εκτελεστικό Διευθυντή του αεροδρομίου της Γενεύης.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)