Το Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε επιβολή δασμών σε προϊόντα χάλυβα

Το Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε επιβολή δασμών σε προϊόντα χάλυβα

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι επιβάλλει δασμούς ύψους έως και 456% σε προϊόντα χάλυβα που μεταφέρονται από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν στο Βιετνάμ για ήσσονα επεξεργασία πριν τελικά καταλήξουν στην αμερικανική αγορά.

Το Υπουργείο εξήγησε ότι διαπίστωσε πως προϊόντα ανοξείδωτου χάλυβα και φύλλα χάλυβα ψυχρής έλασης που παράγονται στο Βιετνάμ αλλά έχουν υπόστρωμα μέταλλο από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν παρακάμπτουν τους δασμούς για λόγους αντιντάμπινγκ και καταπολέμησης των επιχορηγήσεων.

Οι δασμοί στα προϊόντα από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν επιβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Φεβρουάριο του 2016. Από τότε ως τον Απρίλιο του 2019, οι εξαγωγές προϊόντων ανοξείδωτου χάλυβα και φύλλων χάλυβα ψυχρής έλασης από το Βιετνάμ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 332% και 916% αντίστοιχα σε σύγκριση με αντίστοιχες περιόδους πριν από την επιβολή των δασμών, κατά το δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Oι υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου άρχισαν να διενεργούν έρευνα για το ζήτημα κατόπιν προσφυγών της αμερικανικής θυγατρικής της ArcelorMittal, της Nucor, της United States Steel, της Steel Dynamics, της California Steel Industries και της AK Steel, διευκρινίζεται στο κείμενο.

(ΚΥΠΕ – ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΚΔ/ΓΒΑ)