Βαλς, πόλκες και πολωνέζες από τη ΣΟΚ σε Αθηένου, Αστρομερίτη, Αγ. Μαρίνα Ξυλιάτου

Βαλς, πόλκες και πολωνέζες από τη ΣΟΚ σε Αθηένου, Αστρομερίτη, Αγ. Μαρίνα Ξυλιάτου

Ένα πρόγραμμα «γεμάτο χειμωνιάτικη χαρά» και «εμπνευσμένο από τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών», παρουσιάζει στην Αθηένου, στον Αστρομερίτη και στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της.

Στο επίκεντρο της συναυλίας είναι χοροί, «επειδή ποιος μπορεί να αντισταθεί σ’ ένα λικνιστικό βαλς, μια σπιρτάτη πολωνέζα ή μια ανέμελη πόλκα; Μουσική των Johann και Joseph Strauss, καθώς και του Ρώσου μάστορα της μουσικής μπαλέτου, Piotr Tchaikovsky…», σημειώνει στην ιστοσελίδα της η ΣΟΚ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα των δύο μεγάλων μουσουργών:

I. Tchaikovsky:
Πολωνέζα από την όπερα Ευγένιος Ονέγκιν, έργο 24
Το Βαλς των Λουλουδιών από το μπαλέτο Ο Καρυοθραύστης, έργο 71
Joseph Strauss: Γρήγορη Πόλκα Η Χαρά του Χειμώνα (Winterlust), έργο 121
I. Tchaikovsky: Βαλς από το μπαλέτο Η Κοιμωμένη Καλλονή, έργο 66
Johann Strauss: Αυτοκρατορικό Βαλς (Kaiser-Walzer), έργο 437
Μαέστρος – Παρουσιαστής: Πέτρος Στυλιανού.

Στη Αθηένου η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, Αίθουσα Εκδηλώσεων Γυμνασίου Αθηένου. Ωρα έναρξης: 20:00.

Στον Αστρομερίτη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πρόγραμμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κοινοτικού Συμβουλίου, στις 20:00.

Τέλος, στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου η μουσική συνομιλία με τους μουσουργούς και τα μέλη της ΣΟΚ είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, στις 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

(ΚΥΠΕ/ΓΒΑ)