Βαριά χιονόπτωση στο Τρόοδος, έκλεισαν δρόμοι

Βαριά χιονόπτωση στο Τρόοδος, έκλεισαν δρόμοι

Βαριά χιονόπτωση στο Τρόοδος, έκλεισαν δρόμοι

Λόγω βαριάς χιονόπτωσης στην περιοχή Τροόδους, οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους και Καρβουνά – Τροόδους, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα, όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία.
 
Την ίδια στιγμή, οι δρόμοι Προδρόμου – Πεδουλά, Προδρόμου – Πλατρών, Pinewood – Κακοπετριάς, Λαζανιάς – Μαχαιρά και Μαχαιρά – Κιονιών, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. 
 
Ο δρόμος Γούρι – Μαχαιρά, έχει καταστεί επικίνδυνος λόγο κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών.
 
Στην περιοχή Τροόδους σημειώνεται βαριά χιονόπτωση, ενώ χιόνι πέφτει και στις περιοχές Πεδουλά, Προδρόμου, Καρβουνά και Πλατανιών. Ταυτόχρονα στην περιοχή Πλατρών, επικρατεί έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα οι δρόμοι στις πιο πάνω περιοχές να είναι ολισθηροί. 
 
Στις περιοχές Τροόδους και Πλατρών επικρατεί επίσης πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι πολύ περιορισμένη.
 
Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες,  να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.  
 
Θα πρέπει να έχουν επίσης υπόψη τους, οι οδηγοί, ότι λόγω των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών οι κατάσταση στο οδικό δίκτυο παρουσιάζει συνεχείς αλλαγές.
 
Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών θα γίνονται άμεσα στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ)