Βραβεία FIFA: Ρονάλντο κορυφαίος ποδοσφαιριστής, Ρανιέρι κορυφαίος προπονητής

Βραβεία FIFA: Ρονάλντο κορυφαίος ποδοσφαιριστής, Ρανιέρι κορυφαίος προπονητής

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς για το 2016 αναδείχθηκε χθες από τη FIFA ο Κριστιάνο Ρονάλντο και κορυφαίος προπονητής ο τεχνικός της Λέστερ και πρώην ομοσπονδιακός της Εθνικής Ελλάδας Κλαούντιο Ρανιέρι.

Στην τελική ψηφοφορία ο Πορτογάλος άσσος, που κέρδισε και το Euro και το Champions League, επικράτησε των Γκριεζμάν και Μέσι.

“Είναι πολύ όμορφο αυτό που νιώθω. Κερδίζω για πρώτη φορά το βραβείο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τόσο στη Ρεάλ όσο και στην εθνική Πορτογαλίας, τις ομάδες μου αλλά και τους δύο προπονητές μου. Ελπίζω την επόμενη φορά να κερδίσει κάποιος από εσάς”, είπε ο Ρονάλντο παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι επικράτησε του επίσης πρώην ομοσπονδιακού προπονητή της Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος, αλλά και του Ζινεντίν Ζιντάν.

“Είναι απίστευτο και τιμητικό ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους θρύλους και είναι απίστευτο ότι κέρδισα και αυτό το βραβείο εγώ. Είμαι τρελαμένος. Ευχαριστώ που με ψηφίσατε. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τη σύζυγό μου, τους μάνατζερ μου και φυσικά τους ποδοσφαιριστές μου. Χωρίς αυτούς είναι δύσκολο να κερδίσουν οι προπονητές”, είπε ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)