Ξανά στο Κακουργιοδικείο σήμερα οι δυο από τις τρεις υποθέσεις της…

Ξανά στο Κακουργιοδικείο σήμερα οι δυο από τις τρεις υποθέσεις της

Την απόφαση του σε ό,τι αφορά το κατά πόσο θα πρέπει ή όχι να συνυπάρχουν οι κατηγορίες για τα ουσιώδη αδικήματα με αυτά της συνωμοσίας στο κατηγορητήριο, αναμένεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα το Κακουργιοδικείο για τις δυο πρώτες υποθέσεις με το σκάνδαλο δανείων στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.
 
Το θέμα είχε τεθεί από την υπεράσπιση, η οποία εξέφρασε τη διαφωνία της ως προς το κατηγορητήριο, κρίνοντας πως δεν θα έπρεπε να συνυπάρχουν σε αυτό οι κατηγορίες της συνωμοσίας με τα ουσιώδη αδικήματα.
 
Η πρώτη υπόθεση αφορά τη σύναψη εννέα δανείων 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και  η δεύτερη 11 δανείων 1.961,000 ευρώ, τα οποία είχαν εξασφαλιστεί χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις και με κατηγορούμενους δυο επιχειρηματίες, στελέχη και μέλη της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ Αγ. Φύλας.
 
Η τρίτη υπόθεση, που αφορά εννέα δάνεια 4.575,000 ευρώ, τα οποία με τους τόκους και τις καθυστερήσεις αποπληρωμής έφτασαν τα 8.854,000 ευρώ περίπου, ορίστηκε σε ξεχωριστή διαδικασία, για τις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς η κατηγορούσα αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο εκδίκασης της στο Επαρχιακό Δικαστήριο.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)