Ξεκίνησε η συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν στο Σότσι

Ξεκίνησε η συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν στο Σότσι

Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα σήμερα στο Σότσι, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρίν από την έναρξη της συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαδιμίρ Πούτιν κατά την οποία συζητούν κυρίως τις εξελίξεις στο Ίντλιμπ της Συρίας. Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η σχέση των δύο χωρών αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς. Μετά τη συνάντηση αναμένεται κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα πολιτικής, στρατιωτικά, οικονομικά και άλλα θα ενισχύσει και τις δύο πλευρές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ανακοίνωση που θα βγει από το Σότσι θα δώσει μια πολύ διαφορετική ελπίδα στην περιοχή. “Η αλληλελεγγύη στα περιφερειακά ζητήματα δίνει ελπίδα στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι στραμμένα στο Σότζι, όχι μόνο τα μάτια της περιοχής μας αλλά όλου του κόσμου”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι έχουν πολλά ζητήματα να συζητήσουν και κάποια είναι πολύπλοκα. “Αυτά θα τα επαναθεωρήσουμε και θα αναζητήσουμε διεξόδους. Η σχέση μας εξελίσσεται θετικά, αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς η εμπορική μας σχέση. Και όσον αφορά την ασφάλεια της περιοχής, η σχέση μας αναπτύσσεται. Επιπλέον η σχέση μας αναπτύσσεται και στα διεθνή πολιτικά ζητήματα”, ανέφερε ο Βλαδιμίρ Πούτιν.

Τον Τούρκο Πρόεδρο συνοδεύουν στο Σότσι πέντε Τούρκοι Υπουργοί: ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο Υπουργός Άμυνας Χολούσι Ακάρ και ο Υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πέκτζαν.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΘΝΕ)