Υπό 3ήμερη κράτηση ο 47χρονος Ρώσος για την υπόθεση των…

Υπό 3ήμερη κράτηση ο 47χρονος Ρώσος για την υπόθεση των

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 47χρονου Ρώσου που συνελήφθη χθες ως ύποπτος για υπόθεση κλοπής από αντιπρόσωπο, συλλεκτικών χαρτονομισμάτων αξίας πέραν του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 47χρονος, που παρουσιάζεται ως νομικός σύμβουλος, είχε συμφωνήσει με τον 52χρονο Ρώσο ιδιοκτήτη της πολύτιμης συλλογής, να τον βοηθήσει να την πωλήσει, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
 
Εάν ο 47χρονος δεν μπορούσε να βρει αγοραστή σε χρονικό διάστημα που είχε καθοριστεί, θα έπρεπε να επιστρέψει τη συλλογή στον ιδιοκτήτη της, κάτι που σύμφωνα με τον παραπονούμενο δεν έκανε και έτσι κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.
 
Ανακρινόμενος ο 47χρονος, υποστηρίζει ότι η συλλογή χαρτονομισμάτων αξίζει πολύ λιγότερα από όσα αναφέρει ο 52χρονος και πως αυτή βρίσκεται σε θυρίδα στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, ισχυρίζεται ότι θα επέστρεφε τη συλλογή, εφόσον ο 52χρονος του κατέβαλλε το χρηματικό ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ που είχε συμφωνηθεί, για τις υπηρεσίες του.
 
Το δικαστήριο εξέδωσε τελικά διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον του 47χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)