Υπό 4ήμερη κράτηση ο 17χρονος για κλοπές μοτοσικλετών

Υπό 4ήμερη κράτηση ο 17χρονος για κλοπές μοτοσικλετών

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής δυο μοτοσικλετών, οι οποίες εντοπίστηκαν να οδηγούνται από νεαρά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 19:30 όταν μέλος της Τροχαίας Λεμεσού αντιλήφθηκε δύο νεαρά πρόσωπα που επέβαιναν, χωρίς προστατευτικό κράνος, σε μοτοσικλέτα η οποία δεν έφερε πινακίδα εγγραφής.

Αφού τους έκανε σήμα να σταματήσουν, αυτοί ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ σε κοντινή απόσταση εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή. Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μοτοσικλέτα που είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαία στις 23 Ιουνίου στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός της μοτοσικλέτας πινακίδες εγγραφής δεύτερης μοτοσικλέτας που επίσης καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού ως κλοπιμαία, στις 19 Ιουνίου.

Λίγο αργότερα, έγινε αντιληπτή άλλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν και πάλι δυο νεαροί, χωρίς να φέρουν προστατευτικό κράνος και χωρίς πινακίδα εγγραφής.

Σε σήμα που τους έγινε να σταματήσουν για έλεγχο, αυτοί εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή, ενώ από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τη μοτοσικλέτα  που καταγγέλθηκε ως κλοπιμαία στις 19 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 17χρονου, ο οποίος το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΘΝΕ)