Υπό κράτηση 66χρονος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απάτης

Υπό κράτηση 66χρονος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απάτης

Διάταγμα κράτησης  τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 66χρονου για υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απάτης.

Ο 66χρονος  παρουσιάστηκε  χτες  στο Δικαστήριο Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης τριών ημερών προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η  σύλληψη του 66χρονου  έγινε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από την Ελλάδα και ακολούθως αυτός μεταφέρθηκε για ανάκριση στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάιο του 2018.

Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και έκτοτε καταζητείτο μέχρι χθες που η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του.

Ο 66χρονος είναι ο συνεργός του 56χρονου εργολάβου από την Λευκωσία ο οποίος καταδικάσθηκε για απάτη μισού περίπου εκατομμυρίου ευρώ και εκτίει ποινή από τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία από γυναίκα συνταξιούχο εκπαιδευτικό ηλικίας 74 ετών τον περασμένο Ιανουάριο, ο συγκεκριμένος 56χρονος εργολάβος μαζί με άλλα δύο πρόσωπα της απέσπασαν το ποσό των 571 χιλιάδων ευρώ με σκοπό να την βοηθήσουν να εγκριθεί η κατοικία της ως διατηρητέα και να τύχει αποζημίωσης, όπως την διαβεβαίωσαν, για όσο ποσό χρειαζόταν για την ανακαίνιση της.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αν και έγιναν στην κατοικία εργασίες αξίας 106 χιλιάδων ευρώ, ουδέποτε υπεβλήθη αίτηση για κήρυξη της κατοικίας ως διατηρητέα οικοδομή.

Τόσο ο  εργολάβος που ήδη καταδικάσθηκε όσο και ο 66χρονος που έχει συλληφθεί και κρατείται, φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΘΚΕ)