Υπογράφηκε η συμφωνία πλαίσιο ΥΠΟΙΚ – ΠΑΣΥΔΥ για έτη 2017-18

Υπογράφηκε η συμφωνία πλαίσιο ΥΠΟΙΚ – ΠΑΣΥΔΥ για έτη 2017-18

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, εκ μέρους της Κυβέρνησης, και του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκου Χατζηπέτρου, συμφωνία πλαίσιο για τα έτη 2017-2018.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμφωνία πλαίσιο, λέγοντας ότι καλύπτει μια σειρά σημαντικών πτυχών σε σχέση με τη δημόσια υπηρεσία και ευχαρίστησε την ΠΑΣΥΔΥ για πολύ καλή συνεργασία που είχαν.

“Καταλήξαμε σε ένα πλαίσιο, το οποίο από την μια ικανοποιεί τους εργαζομένους και από την άλλη διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και κυρίως του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα,” είπε ο Υπουργός.

Ο κ. Χατζηπέτρου ανέφερε ότι η συμφωνία πλαίσιο είναι προϊόν κοινωνικού διαλόγου “και αυτό μας ικανοποιεί απόλυτα”.

Πρόσθεσε ότι είναι διασφαλισμένες οι προσαυξήσεις για το 2017 και το 2018 και ότι με αυτή τη συμφωνία προχωρεί η απο-παγοποίηση θέσεων που είναι παγοποιημένες από το 2013, ενώ βελτιώνεται η αποζημίωση που είναι μειωμένη από το 2013 σε όσους εργάζονται με το σύστημα υπερωρίας και βάρδιας και εισάγεται Ταμείο Προνοίας.

Βάσει της συμφωνίας  οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εισαγωγή μηχανισμού με τη συμμετοχή της ΠΑΣΥΔΥ, μέσα από τον οποίο η ποσοστιαία αύξηση στο μισθολογικό κόστος δεν θα ξεπερνά το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ.  Συμφωνήθηκε ακόμη ότι δεν θα παραχωρηθούν γενικές αυξήσεις για τα έτη 2017 και 2018, ενώ με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία φαίνεται ότι ο μηχανισμός επιτρέπει την καταβολή των ετήσιων προσαυξήσεων για τα έτη 2017 και 2018.

ΣΣ. Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη είδηση.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)