Άφαντος παραμένει ο κατάδικος που απέδρασε από τις Φυλακές

Άφαντος παραμένει ο κατάδικος που απέδρασε από τις Φυλακές

Άφαντος παραμένει μέχρι στιγμής ο κατάδικος Ιrakli Guruli, 27 ετών, ο οποίος απέδρασε χθες μαζί με ακόμη έναν συγκρατούμενο του από τις Κεντρικές Φυλακές.

Η απόδραση σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι χθες το απόγευμα και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές των Φυλακών που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους.

Οι δεσμοφύλακες των φυλακών, ρίχνοντας προειδοποιητικούς πυροβολισμούς, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον ένα εκ των δύο και να τον οδηγήσουν πίσω στο κελί του, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει μέσα στο σκοτάδι και συνεχίζει να καταζητείται.

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, οι οποίοι εκτίουν ποινή φυλάκισης για υπόθεση που αφορά διάρρηξη και κλοπής κατοικίας.
 
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου καταδίκου, οι οποίες επανήρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας, συμμετέχουν πάνω από 50 δεσμοφύλακες, ενώ ζητήθηκε και η βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δύο κατάδικοι κατάφεραν να αποδράσουν δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, ενώ αναμένεται να εξεταστούν μέσα από έρευνα που θα διαταχθεί από τη Διεύθυνση των Φυλακών.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Αστυνομία για την απόδραση των δύο καταδίκων άρχισε έρευνες και αμέσως κινητοποιήθηκαν περίπολα στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας, αξιολογώντας παράλληλα όλες τις πληροφορίες, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι ενημερώθηκαν σχετικά και τα οδοφράγματα.

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και έγιναν όλες οι ενέργειες από την πρώτη στιγμή για εντοπισμό του προσώπου που αναζητείται, πρόσθεσε.

Στις έρευνες, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, συμμετέχουν περίπολα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, της ΜΜΑΔ καθώς επίσης και μέλη άλλων τμημάτων και υπηρεσιών της Αστυνομίας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ακόμη ότι έχει δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του καταζητούμενου προσώπου έτσι ώστε αν οποιοσδήποτε εντοπίσει το συγκεκριμένο πρόσωπο ή έχει οποιανδήποτε πληροφορία σε σχέση με το πρόσωπο αυτό να επικοινωνήσει άμεσα με την γραμμή του πολίτη 1460 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

(ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΓΧΡ)