Οι ανησυχίες για τις ενέργειες Τραμπ έριξαν για 2η μέρα τις ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για τις ενέργειες Τραμπ έριξαν για 2η μέρα τις ασιατικές αγορές

Πτώση σημείωσαν εκ νέου οι ασιατικές αγορές την Τρίτη, με τους φόβους σχετικά με τον αντίκτυπο της εκλογής Ντόναλντ Τραμπ στην παγκόσμια οικονομία να αυξάνονται, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος αντιμετωπίζει κύμα επικρίσεων σε σχέση με την αμφιλεγόμενη πολιτική του για τη μετανάστευση.

Οι επενδυτές συνέχισαν τις πωλήσεις για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά την ενέργεια του νέου Προέδρου των ΗΠΑ να υπογράψει την Παρασκευή διαταγή για απαγόρευση της εισόδου στη χώρα σε ταξιδιώτες από επτά μουσουλμανικές χώρες και για επιβολή προσωρινής απαγόρευση στους πρόσφυγες.

Ενώ ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε την ενέργεια του αυτή ως στόχο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ηγέτες και διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο την χαρακτήρισαν ως πόλεμο εναντίον των των μουσουλμάνων.

Το ξεπούλημα συνεχίστηκε στην Ασία, με το Τόκιο να κλείνει 1,7% χαμηλότερα. Οι επενδυτές ξαφνιάστηκαν από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη μέχρι το 2019, αλλά να μην προχωρήσει σε μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ υποχώρησε κατά 0,7%, ενώ η Σεούλ σημείωσε ζημιές 0,8. Πτώση σημείωσαν επίσης οι αγορές στις Σιγκαπούρη, Ουέλλινγκτον, Μανίλα και Κουάλα Λουμπούρ, την στιγμή που Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη ήταν κλειστές λόγω διακοπών.

(ΚΥΠΕ – ΓΠΕ/ΚΣΤ/ΓΧΡ)