Αποκάλυψη ψηφιδωτού με την κυπριακή σημαία από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Αποκάλυψη ψηφιδωτού με την κυπριακή σημαία από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Ενα μεγάλο ψηφιδωτό με φιλοτεχνημένη την κυπριακή σημαία, που τοποθετήθηκε κάτω ακριβώς από τον αδριάντα του Εθνάρχη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, αποκάλυψε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Αθανάσιου Κοτσιώνη και πολλών παροίκων, ο Πατριάρχης του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου αναφέρθηκε στο μεγάλο αγώνα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ ’ για μία Κύπρο ελεύθερη και ενωμένη, καθώς επίσης στη σπουδαία συνεισφορά του στο ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική Ήπειρο και στη μεγάλη βοήθεια που προσέφερε από την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου.

«Σήμερα, ο Ελληνισμός μαζί με την Κύπρο αναπέμπουν ένα μήνυμα πάνω στους ουρανούς και μας καμαρώνει ο μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, που βρίσκεται μπροστά μας, εδώ στην πατριαρχική ιερά μονή του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ευχόμενος «το όνειρο του μεγάλου αυτού ηγέτη της Μεγαλονήσου να γίνει πραγματικότητα: η Κύπρος να είναι ελεύθερη και ευλογημένη».

«Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ για το καλό που η Κύπρος και ο ευσεβής λαός της έχουν κάνει στο Πατριαρχείο μας», εξέφρασε ο Θεόδωρος Β΄.

Τέλος, χαιρετίζοντας την τελετή, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, τόνισε τον άρρηκτο και αδελφικό δεσμό Ελλάδος και Κύπρου, επισημαίνοντας ότι χρειαζόμαστε τέτοιες φωτεινές μορφές εκκλησιαστικών ηγετών, για να μάς εμπνέουν και να μάς καθοδηγούν.

(ΚΥΠΕ/ΝΚΑ/ΓΒΑ)