Αρχίζει η δωρεάν περισυλλογή κλαδεμάτων από Δήμο Αγ. Αθανασίου

Αρχίζει η δωρεάν περισυλλογή κλαδεμάτων από Δήμο Αγ. Αθανασίου

Εκστρατεία περισυλλογής κλαδεμάτων αρχίζει από τη Δευτέρα στο Δήμο Αγίου Αθανασίου, ο οποίος ενημερώνει τους δημότες του πως και φέτος η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν με στόχο έναν καθαρότερο Δήμο.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δημότες θα πρέπει να τοποθετήσουν τα κλαδέματα τους στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την οικία τους, πριν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, οπόταν θα αρχίσει η περισυλλογή, η οποία θα γίνεται καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.
 
Συγκεκριμένα, η περισυλλογή κλαδεμάτων τη Δευτέρα  θα καλύψει τις περιοχές Άγιο Αθανάσιος (χωριό),  Πάνθεα, περιοχές Απόλλωνος – Χαβιαρά. Την Τρίτη, τα οικόπεδα Μητρόπολης (Σφαλαγγιώτισσα), την Τετάρτη τον οικισμό Αγίου Αθανασίου, την Πέμπτη την περιοχή Δασκάλων – Βιομηχανική περιοχή και την Παρασκευή τον οικισμό Λινόπετρας – Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη (παραλία).
 
Η ανακοίνωση τονίζει πως, “με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη δραστική μείωση του όγκου των κλαδεμάτων, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου χρησιμοποιεί μηχανοκίνητο θρυμματιστή κλαδεμάτων, γι` αυτό είναι σημαντικό τα κλαδεύματα να τοποθετούνται σε μικρές δέσμες”.
 
“Η συγκομιδή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τα κλαδέματα και η οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση άχρηστων αντικειμένων θα έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο της υπηρεσίας, καθώς επίσης και της συνεχόμενης προσπάθειας του Δήμου για διατήρηση και επίβλεψη της καθαριότητας”, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)