Διακοπή διαδικασίας αγόρευσης Πουργουρίδη για διαβούλευση με Ρ. Ερωτοκρίτου (1)

Διακοπή διαδικασίας αγόρευσης Πουργουρίδη για διαβούλευση με Ρ. Ερωτοκρίτου (1)

Διακόπηκε για 15 λεπτά η διαδικασία των αγορεύσεων για μετριασμό της ποινής των δικηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Το αίτημα της ολιγόλεπτης διακοπής ζήτησε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, προκειμένου να διαβουλευθεί με το δικηγόρο του Χρίστο Πουργουρίδη, ο οποίος άρχισε πρώτος την αγόρευση για μετριασμό της ποινής του πελάτη του.

Σε κάποιο σημείο προς το τέλος της προφορικής αγόρευσης του κ. Πουργουρίδη παρενέβη ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου για να επισημάνει στο Δικαστήριο ότι παρά το γεγονός ότι στην προφορική αγόρευσή του ο δικηγόρος του δεν έθιξε το θέμα της αναστολής της ποινής εντούτοις τίθεται στο γραπτό κείμενο της αγόρευσης το οποίο κατατέθηκε στο Δικαστήριο.

Ενώ βρισκόταν ιστάμενος και μιλούσε, ο Δικαστής Χαραλάμπος Χαραλάμπους του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αγορεύει ρωτώντας τον «θέλετε να μιλήσετε μαζί του ή να τον απολύσετε τον κ. Πουργουρίδη»;

Ούτε να τον αντικαταστήσω, ούτε να τον απολύσω, ήταν η απάντηση του κ. Ερωτοκρίτου.

Αγωνιώντας, όπως είναι φυσικό, αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε γιατί εγώ έκρινα σκόπιμο να μην κάνω αναφορά στην προφορική μου αγόρευση για το θέμα της αναστολής της ποινής, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πουργουρίδης.

Ακολούθως το Δικαστήριο αποφάσισε 15λεπτη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να διαβουλευθεί ο κ. Ερωτοκρίτου με τον δικηγόρο του.

(ΣΣ Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη είδηση)

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ)