Αρχίζουν στη Λάρνακα οι αγώνες σκοποβολής του CYPRUS GRAND PRIX 2019

Αρχίζουν στη Λάρνακα οι αγώνες σκοποβολής του CYPRUS GRAND PRIX 2019

Με το αγώνισμα του τραπ, αρχίζουν σήμερα στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας οι διεθνείς αγώνες σκοποβολής του CYPRUS GRAND PRIX 2019, του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου Γκραντ Πρι στο κόσμο.

Σύμφωνα με τη ΣΚΟΚ, διακόσιοι τριάντα αθλητές (από το σύνολο των 510 συμμετοχών) από 42 χώρες, ρίχνονται σήμερα στη «μάχη» της διάκρισης, στις κατηγορίες των ανδρών, εφήβων, βετεράνων και πάρα-τραπ. Οι άνδρες σήμερα θα αγωνιστούν σε σύνολο 75 δίσκων και οι υπόλοιποι στους πρώτους 50, ενώ αύριο Κυριακή, όλοι θα συμπληρώσουν τους 125 δίσκους του προκριματικού και θα διεξαχθεί και ο τελικός των ανδρών.

Οσον αφορά τις κυπριακές συμμετοχές, η ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες με 83 αθλητές και αθλήτριες, από τους οποίους οι 36 στις κατηγορίες του τραπ. Ομαδικά η ΣΚΟΚ θα πάρει μέρος με τις εθνικές ομάδες τραπ και σκητ ανδρών και εφήβων και την εθνική ομάδα του σκητ γυναικών. Την εθνική ανδρών στο τραπ στελεχώνουν οι διεθνείς Ανδρέας Μακρής, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και Νικόλας Κυριάκου, ενώ με την εφηβική ομάδα αγωνίζονται οι νεαροί Αλέξανδρος Τσαγγαρίδης, Γιώργος Αναστασίου και Παναγιώτης Θεοδοσίου. Ο Ανδρέας Μακρής, μαζί με την πρωταθλήτρια Γεωργία Κωνσταντινίδου εκπροσωπήσουν τη ΣΚΟΚ και στο αγώνισμα των «ζευγαριών» (Trap Mixed Team) που θα διεξαχθεί μεθαύριο Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

Με την εθνική ομάδα του σκητ ανδρών θα αγωνιστούν οι διεθνείς σκοπευτές μας Γιώργος Αχιλλέως, Νικόλας Βασιλείου και Σωτήρης Αντωνίου, με την εθνική εφήβων, οι Σωτήρης Ανδρέου, Πέτρος Εγγλεζούδης και Κλεάνθης Βαρναβίδης, ενώ οι πρωταθλήτριες Άντρη Ελευθερίου, Κωνσταντίνα Νικολάου και Παναγιώτα Ανδρέου, σε άλλη μια διεθνή διοργάνωση θα αποτελέσουν την εθνική ομάδα του σκητ γυναικών. Στο αγώνισμα των «ζευγαριών» του σκητ (Skeet Mixed Team), η ΣΚΟΚ θα συμμετέχει με δυο «ζεύγη». Οι Γιώργος Αχιλλέως και Άντρη Ελευθερίου θα αποτελέσουν το πρώτο «ντουέτο» και οι Νικόλας Βασιλείου και Κωνσταντίνα Νικολάου το δεύτερο.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)