Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι του 2018

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι του 2018

Οι Κύπριοι ιστιοπλόοι, οι οποίοι με τις επιτυχίες τους το 2018 σήκωσαν την σημαία της Κύπρου στην κορυφή, βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια τελετής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΚΙΟ), ο Παύλος Κοντίδης ήταν ο κορυφαίος ιστιοπλόος για μία ακόμη σεζόν με τη διάκριση Sailor of the year 2018 να ξεχωρίζει ανάμεσα στις τόσες πολλές διακρίσεις που πέτυχε. Το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας του, μιας κι ο ίδιος δεν βρίσκεται στην Κύπρο αλλά στο εξωτερικό και την Μάλτα για προετοιμασία.

Δεύτερος κορυφαίος ιστιοπλόος ο Αντρέας Καριόλου που έφθασε ένα βήμα πριν την πρόκριση του για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, ενώ στην τρίτη θέση είναι η νεαρή ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Μαριλένα Μακρή.

Ξεχωριστή ήταν η βράβευση του Παναγιώτη Ιορδάνου ο ποίος παρέλαβε το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι». Ο νεαρός ιστιοπλόος μας στον διεθνή αγώνα Finn «2018 Winter Series» στην Αθήνα προέβη σε μία κίνηση άξιας συγχαρητηρίων η οποία «έκλεψε» τις εντυπώσεις και κέρδισε το χειροκρότημα όλων. Συγκεκριμένα όταν ο Τούρκος ιστιοπλόος Καϊνάρ αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα με το άλμπουρο του το οποίο έσπασε κατά τη διάρκεια της 5ης ιστιοδρομίας, ο Ιορδάνου πρόσφερε το δικό του σκάφος στον Τούρκο για να συνεχίσει την προσπάθεια του μιας και πάλευε για ένα μετάλλιο.