Δελτίο καιρού 09/01/2017

Δελτίο Καιρού

Δελτίο καιρού  09/01/2017 

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή.
 
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές,  ενώ στα ορεινά και ημιορεινά τοπικά θα παρατηρηθεί ελαφρά χιονόπτωση.  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί,  μέτριοι 4  μποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη.
 
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί,  αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ και σταδιακά θα καταστούν μέτριοι 4  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1  βαθμό στο εσωτερικό,  γύρω στους 4 στα παράλια και στους μείον 4  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.  Παγετός αναμένεται στα ορεινά,  τα ημιορεινά αλλά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού.
 
 Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά και ημιορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι,  αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3  με 4  μποφόρ,  αλλά το απόγευμα ισχυροί και στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 5  με 6  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13  βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 2  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά,  όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.
 
Την Τετάρτη,  την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος,  αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές,  ενώ στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.  
(ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΓΧΡ)