Δελτίο καιρού 10/01/2017

Δελτίο Καιρού

Δελτίο καιρού  10/01/2017

Βαρομετρικό χαμηλό,  με κέντρο τα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας επηρεάζει την περιοχή,  ενώ από αύριο ασθενής ψηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
 
Το απόγευμα,  ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες,  παρόλο που στο εσωτερικό και στα ανατολικά,  θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια.  Στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί,  ισχυροί και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5  με 6  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι κυματώδης,  στα δυτικά και βόρεια παράλια και ταραγμένη,  στα υπόλοιπα παράλια.
 
Απόψε,  ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές,  μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί,  μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4  με 5  μποφόρ και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ.  Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης,  στα δυτικά και βόρεια παράλια και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη,  στα υπόλοιπα παράλια.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 9  στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά,  όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
 
Αύριο,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος,  αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3  με 4 μποφόρ,  για να καταστούν το απόγευμα κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί,  της ίδιας έντασης.  Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα δυτικά και βόρεια παράλια,  λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια,  λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 17  στα παράλια και στους 4  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή,  ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες,  κυρίως ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο.
 
Το Σάββατο,  ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.  
(ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΓΧΡ)