Δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα η παρουσίαση της υπόθεσης έξωσης στον Άγ.Τύχωνα, λέει η τράπεζα

Δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα η παρουσίαση της υπόθεσης έξωσης στον Άγ.Τύχωνα, λέει η τράπεζα

Η Τράπεζα Κύπρου παγώνει το χειρισμό της υπόθεσης με την οικία στο Άγιο Τύχωνα, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας λόγω των αντιδράσεων που οδήγησαν το πρωί της Τετάρτης στην αναστολή της έξωσης της οικογένειας που διαμένει σε αυτή.

Πηγή της τράπεζας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι δεν πρόκειται να προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι η παρουσίαση του θέματος δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά για μια γυναίκα και την ενήλικη κόρη της, ηλικίας 22 ετών που διαμένουν σε περιοδική βάση στην εξοχική κατοικία. Όπως αναφέρθηκε, το σπίτι δεν αφορά σε καμία περίπτωση πρώτη κατοικία, αλλά πρόκειται για διώροφο εξοχικό με πισίνα.

Αποκτήθηκε από τον αποθανόντα σύζυγο με δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου, το οποίο δεν εξυπηρετείται από το 2009. Το υπόλοιπο του δανείου ανέρχεται σήμερα σε περίπου 94 χιλιάδες ευρώ.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η τράπεζα προχώρησε με το διάταγμα ανάκτησης στη βάση ότι το σπίτι ήταν ακατοίκητο, διαφάνηκε όμως εκ των υστέρων ότι η χρήση ήταν περιοδική.

Η όλη εξέλιξη αποδίδεται από την τράπεζα σε κληρονομική διαφορά μεταξύ της συζύγου του αποθανόντος με καταγωγή από τη Ρουμανία – η οποία διαμένει με την 22χρονη κόρη της το χειμώνα στο σπίτι – και της κόρης του αποθανόντος από άλλο γάμο.

Προστίθεται ότι η κόρη-κληρονόμος και δυο δικηγόροι-διαχειριστές της κληρονομιάς του αποθανόντος ήταν σε συνεχή επαφή με την τράπεζα, συζητώντας προτάσεις για ανταλλαγή άλλων περιουσιακών στοιχείων έναντι του χρέους, πέραν της συγκεκριμένης οικίας. Οι προτάσεις αυτές απορρίφθηκαν από τη σύζυγο, σύμφωνα με την τράπεζα.

Ως προς τα επόμενα βήματα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι Τράπεζα Κύπρου διατηρεί τα δικαιώματά της, ενώ έχει καθοριστεί συνάντηση με δικηγόρο της συζύγου για να συζητηθεί η υπόθεση.

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΜΜ)