Δυνατά παιγνίδια και ντέρμπι στα πρωταθλήματα πετοσφαίρισης

Δυνατά παιγνίδια και ντέρμπι στα πρωταθλήματα πετοσφαίρισης

Με ντέρμπι και πολύ δυνατούς αγώνες αρχίζουν το 46ο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας και το 42ο Πρωτάθλημα Γυναικών Α Κατηγορίας στην πετόσφαιρα.

Οπως αναφέρει η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, “η κληρωτίδα είχε κέφια στη διάρκεια της διαδικασίας κλήρωσης των πρωταθλημάτων και έτσι από την πρώτη αγωνιστική οι φίλοι της πετοσφαίρισης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικούς αγώνες”.

Με βάση την κλήρωση που έγινε στο πλαίσιο του 42ου πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών που θα αρχίσει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου θα αναμετρηθούν την 1η αγωνιστική:

Αναγέννηση Δ. – ΘΟΙ Αυγόρου

Ανόρθωσις – ΑΕΛ

Απόλλων – Ολυμπιάδα Ν.

ΑΕΚ Λ.-Ε. Ν. Αγ. Αθανασίου

Τη δεύτερη αγωνιστική δεσπόζει το Λεμεσιανό ντέρμπι ΑΕΛ – Απόλλων, ενώ κληρώθηκαν τα εξής ζευγάρια:

ΘΟΙ Αυγόρου – Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου

Ολυμπιάδα Ν. – ΑΕΚ Λ.

ΑΕΛ – Απόλλων

Αναγέννηση Δ. – Ανόρθωσις

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων όπως κληρώθηκε θα ανακοινωθεί από την ΚΟΠΕ την ερχόμενη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Το σύστημα πρωταθλήματος Γυναικών θα διεξαχθεί χωρίς πλέι – οφς αφού με τη λήξη της πρώτης φάσης οι οκτώ ομάδες θα συγκροτήσουν δυο ομίλους των τεσσάρων και θα δώσουν άλλους έξι αγώνες, με στόχο τον τίτλο και την αποφυγή της διαβάθμισης. Όμιλος τίτλου (1-4) – Όμιλος διαβάθμισης (5-8).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “πολύ δυνατούς αγώνες ανέδειξε η κληρωτίδα και στην έναρξη του 46ου πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που θα αρχίσει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου”.

Με βάση την κλήρωση την 1η αγωνιστική θα γίνουν οι εξής αγώνες:

Aναγέννηση Δ. – Ανόρθωσις

Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα

AEΚαραβά – ΑΠΟΕΛ

Παφιακός – Ε.Ν.Παραλιμνίου

Εξάλλου, τη δεύτερη αγωνιστική υπάρχουν ενδιαφέροντα παιχνίδια ως εξής:

Ανόρθωσις – Ε.Ν. Παραλιμνίου

ΑΠΟΕΛ – Παφιακός

Νέα Σαλαμίνα – AEΚαραβά

Αναγέννηση Δ. –Ομόνοια

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων όπως κληρώθηκε θα ανακοινωθεί από την ΚΟΠΕ την ερχόμενη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Το πρωτάθλημα Α Κατηγορίας Ανδρών που αρχίζει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 θα διεξαχθεί με σύστημα πλεϊ – οφς.. Η τελευταία φορά που διεξήχθησαν πλέι – οφς στο πετοσφαιρικό πρωτάθλημα ήταν το 2009 -10.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στη νέα χρονιά αρχίζουν με τους καθιερωμένους αγώνες του Σούπερ – Καπ Ανδρών και Γυναικών. Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου ο κυπελλοπρωταθλητής Γυναικών Απόλλων θα αντιμετωπίσει την φιναλίστ του Κυπέλλου ΑΕΛ με στόχο τον τίτλο του Σούπερ – Καπ Γυναικών. Εξάλλου, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η κυπελλοπρωταθλήτρια Ανδρών Ομόνοια θα αντιμετωπίσει την φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Νέα Σαλαμίνα για τον τίτλο του Σούπερ – Καπ Ανδρών.

Πριν από την κλήρωση ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στη μαζικότητα της πετόσφαιρας και ευχήθηκε περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του 2016 Cyprus International Τournament το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς μίλησε για την ανάπτυξη του αθλήματος λέγοντας ότι η πετόσφσαιρα αποτελεί το δεύτερο πιο διαδεδομένο άθλημα στους άνδρες και το πρώτο στις γυναίκες.

Εξάλλου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ Κύπρου Πάμπος Χρίστου ανέφερε στην ομιλία του ότι το βόλεϊ αναπτύσσεται και ζήτησε από όλους να προστατεύσουν την αθλητοπρέπεια ως κόρη οφθαλμού.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα διπλώματα σε όσους πέτυχαν στη Σχολή Διαιτησίας και Προπονητών που έγιναν τον Ιούνιο και Ιούλιο.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΑΧΡ)