Για «τακτική εκφοβισμού» κατηγορεί την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ο…

Εθνική Ελπίδων σειρά έχει το επίσημο με Ολλανδία

Στο θέμα των καταγγελιών για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Κύπρο επανέρχεται ο Guardian με νεότερο δημοσίευμα.
 
Αυτή τη φορά αναφέρεται στην παραπομπή του Προέδρου του ΠΑΣΠ Σπύρου Νεοφυτίδη σε πειθαρχική επιτροπή από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει στη βρετανική εφημερίδα για επιτήδειους που είδαν το ποδόσφαιρο ως ευκαιρία πλουτισμού μέσω του παράνομου στοιχήματος και των στημένων αγώνων.
 
Όπως γράφει η εφημερίδα, ο επικεφαλής του συνδέσμου ποδοσφαιριστών κατηγορεί την ομοσπονδία για ‘τακτική εκφοβισμού’ με στόχο να σωπάσουν όσοι τολμούν να μιλήσουν για το στήσιμο αγώνων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
 
«Στο τέλος της ημέρας το άρθρο έχει βοηθήσει επειδή έχει επικεντρώσει την προσοχή σε αυτό το πρόβλημα, αλλά η κίνηση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι μία υπερβολική αντίδραση που δείχνει πόσο πανικόβλητοι είναι ορισμένοι», δηλώνει εκ νέου στην εφημερίδα ο κ. Νεοφυτίδης, οποίος αντιμετωπίζει ελάχιστο πρόστιμο 5.000 ευρώ.
 
«Το μήνυμα που στέλνουν είναι ‘δεν θέλουμε κανέναν να μιλήσει για αυτό το ζήτημα’. Πρόκειται για καθαρή απειλή. Αν οι παίκτες το δουν αυτό που συμβαίνει, τότε πώς θα είναι δυνατό για μένα να τους πείσω να μιλήσουν; Με κατηγορούν για συκοφαντία. Αλλά δεν είπα τίποτα κακό για την Ομοσπονδία. Απλώς είπα αυτό που όλοι γνωρίζουν. Δυστυχώς είναι πολύ βρώμικο. Μπλέκονται πολλά λεφτά. Μιλάμε για εκατομμύρια και πηγαίνει πολύ βαθιά», προσθέτει ο ίδιος.
 
Ο κ. Νεοφυτίδης δηλώνει επίσης ότι ελπίζει ανεξαρτήτως της τύχης του δικού του θέματος να καθαρίσει η κακή φήμη του κυπριακού ποδοσφαίρου και ότι θα αξιοποιήσει την ευκαιρία να πείσει για την ανάγκη λήψης μέτρων σε συναντήσεις που έχουν ζητήσει να έχουν μαζί του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου και πολιτικοί.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΑΧΡ)