Δύο συλλήψεις στην Πάφο για υπόθεση ανεύρεσης πυρομαχικών και οπλισμού

Δύο συλλήψεις στην Πάφο για υπόθεση ανεύρεσης πυρομαχικών και οπλισμού

Στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 81 και 42 ετών, προχώρησε η Αστυνομία Πάφου σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανεύρεσης πυρομαχικών, οπλισμού και εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες στις 21:00 συνελήφθη 81χρονος από την Πάφο εναντίον του οποίου προέκυψε επιστημονική μαρτυρία  ότι συνδέεται με δύο υποθέσεις ανεύρεσης πυρομαχικών οπλισμού και εκρηκτικού μηχανισμού.

Συγκεκριμένα, το 2011 ανευρέθηκε σε εγκαταλειμμένο χωριό στο διαμέρισμα Κελοκεδάρων ποσότητα οπλισμού G3 , περίστροφο και πυρομαχικά.

Το 2014 τον Ιούνιο επίσης ανευρέθηκε σε ανοικτό χώρο στην περιοχή Γιουνιβέρσαλ ένας εκρηκτικός μηχανισμός.

Τα ανευρεθέντα είχαν παραληφθεί από την Αστυνομία και στάλθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις με βάση τις οποίες συνδέθηκε, όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο 81χρονος και με τις δύο υποθέσεις.

Για την πρώτη υπόθεση του 2011 με την ανεύρεση των πυρομαχικών προέκυψε μαρτυρία εναντίον 42χρονου επιχειρηματία, επίσης από την Πάφο, ο οποίος συνελήφθη στις 03:00.

Τα δύο πρόσωπα  μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Ανακρινόμενοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, δεν συνεργάζονται με την Αστυνομία και δεν απαντούν στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)