Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Ναυκράτης» μετά τον εντοπισμό 24 ατόμων στην περιοχή Ακάμα

Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Ναυκράτης» μετά τον εντοπισμό 24 ατόμων στην περιοχή Ακάμα

Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Ναυκράτης», το οποίο αφορά στην άφιξη ατόμων από τρίτες χώρες στην Κύπρο που χρήζουν προστασίας, όταν το μεσημέρι εντοπίστηκαν 24 άτομα τα οποία επέβαιναν βάρκας που είτε προσάραξε είτε κτύπησε πάνω σε ξέρα στην περιοχή Ακάμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο αναπληρωτής Διοικητής της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας Λούκας Χατζημιχαήλ.

Όπως ανέφερε, η Αστυνομία εντόπισε τα άτομα αυτά, τα οποία θα οδηγηθούν στην Πόλη Χρυσοχούς για όλες τις αστυνομικές έρευνες που προβλέπονται.

Σημείωσε ότι από τα 24 άτομα, υπάρχουν 11 ανήλικοι, 8 άντρες και πέντε γυναίκες.

«Γι’ αυτούς ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Ναυκράτης. Αφού γίνουν οι έρευνες από την Αστυνομία, τα άτομα αυτά θα μεταφερθούν στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας, «Πουρνάρα», στα πλαίσια του Σχεδίου Ναυκράτης», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το θέμα των δεκατριών μεταναστών τους οποίους συνέλαβε το πρωί η Αστυνομία σε περιοχή της Λευκωσίας, ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι για τα δεκατρία αυτά άτομα, η Αστυνομία ζήτησε ενεργοποίηση του χώρου προσωρινής φιλοξενίας, «Πουρνάρα», μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των ιατρικών τους εξετάσεων.

«Η Πολιτική Άμυνα, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, ενεργοποίησε το Πουρνάρα. Έγκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών», κατέληξε.

Νωρίτερα, αστυνομική ανακοίνωση ανέφερε ότι μετά από πληροφορία, μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν γύρω στις 4 τα ξημερώματα σήμερα, 13 άτομα, τα οποία φαίνεται να εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα.

Τα πιο πάνω άτομα εντοπίστηκαν στη βιοτεχνική περιοχή Λευκωσίας, παρά τη χονδρική αγορά και μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ομορφίτας για περαιτέρω εξετάσεις. Οι εξετάσεις συνεχίζονται.
(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΜ)