Ενιάμηνη φυλάκιση για την μητέρα, η οποία κρίθηκε ένοχη για παράνομη έκτρωση στα κατεχόμενα

έκτρωση

Ενιάμηνη φυλάκιση για την μητέρα, η οποία κρίθηκε ένοχη για παράνομη έκτρωση στα κατεχόμενα

Σε εννέα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το “κακουργιοδικείο” στην κατεχόμενη Κερύνεια 27χρονη μητέρα η οποία έκανε έκτρωση κατά την 19η εβδομάδα κυήσεως, μια εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση για τις παράνομες εκτρώσεις σε ιδιωτική κλινική στην Κερύνεια.

Σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο αναφέρονται στην πρώτη απόφαση του “δικαστηρίου” στην υπόθεση αυτή και γράφουν ότι κατά την ανάγνωση της απόφασης ο “δικαστής” είπε ότι η ηλικία της μητέρας αποτελεί παράγοντα μείωσης της ποινής, η οποία σύμφωνα με τον “νόμο” θα έπρεπε να είναι εφτά χρόνια.

Ο “δικαστής” ανάφερε ακόμα ότι τα κατεχόμενα δεν ακολουθούν τις διατάξεις του ισλαμικού ιερού νόμου, της σαρία, και ότι το “δικαστήριο” έλαβε υπόψη του κατά την απόφαση του, ότι η 27χρονη είναι απόφοιτη πανεπιστημίου και προέρχεται από μια καλή οικογένεια.

Η 27χρονη, σύμφωνα με την απόφαση του “δικαστηρίου” επισκέφτηκε την ιδιωτική κλινική τον Μάρτιο του 2014 και με καισαρική τομή έκανε έκτρωση. Το βρέφος της νεαρής ήταν ανάμεσα στα νεκρά βρέφη που εντοπίστηκαν τον Φεβρουάριου του 2016, σε περιοχή έξω από την Κερύνεια και με εξετάσεις που έγιναν στην Τουρκία μέσω του γενετικού υλικού εντοπίστηκε η μητέρα.

Στον φάκελο της ασθενούς ο γυναικολόγος δικαιολόγησε την παράνομη έκτρωση σημειώνοντας ότι η 27χρονη υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης.

Μετά την απόφαση ο πατέρας και η μητέρα της νεαρής λιποθύμησαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο των κατεχομένων.

Η “Χαβαντίς” τιτλοφορεί το σχετικό της δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Ποινή φυλάκισης τόση όση η διάρκεια της κύησης”.
(ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΓΧΡ)