Ενημέρωση γιατρών για ΓεΣΥ από ΟΑΥ και τέρμα στην κινδυνολογία, ζητάει η ΔΕΟΚ

Ενημέρωση γιατρών για ΓεΣΥ από ΟΑΥ και τέρμα στην κινδυνολογία, ζητάει η ΔΕΟΚ

Να ενημερώσει υπεύθυνα τους γιατρούς για τις αμοιβές, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους υπό το καθεστώς ΓεΣΥ καλεί τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) η ΔΕΟΚ καθώς και τις εργοδοτικές οργανώσεις να τερματίσουν την κινδυνολογία περί δήθεν κατάρρευσης των επιχειρήσεων λόγω των εισφορών που θα επιβαρυνθούν για το ΓεΣΥ.

«Μας προκαλεί θλίψη η στάση και η συμπεριφορά εκπροσώπων οργανωμένων ιατρικών φορέων, οι οποίοι δεν διστάζουν να παραπληροφορούν το κοινό με στόχο να πλήξουν και να υπονομεύσουν την μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση που τόση ανάγκη έχουν οι πολίτες και η κοινωνία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΟΚ.

Είναι προφανές, σημειώνεται, «ότι η διαφάνεια που θα προκύψει από την λειτουργία του ΓεΣΥ σε σχέση με τα εισοδήματα και τις φορολογικές υποχρεώσεις ενοχλεί κάποιους μεγαλογιατρούς».

Η ΔΕΟΚ καλεί τον Οργανισμό Ασφάλισης και Υγείας «να ενημερώσει υπεύθυνα τους ιατρούς για τις αμοιβές, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ώστε να συμβληθούν με τον Οργανισμό και να εργαστούν για την επιτυχία υλοποίησης του ΓεΣΥ».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις να τερματίσουν την κινδυνολογία περί δήθεν κατάρρευσης των επιχειρήσεων λόγω των εισφορών που θα επιβαρυνθούν για το ΓεΣΥ».

«Η ΔΕΟΚ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί ρυθμίσεις που αλλοιώνουν την φιλοσοφία και ακυρώνουν τις βασικές παραμέτρους του ΓεΣΥ όπως αυτές καθορίζονται στον βασικό νόμο του 2001», καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ)